MENU GŁÓWNE

PRZYSTAWKI

- Leśna delicja; 38,00
borowiki duszone w śmietanie / liście szpinaku bagietka/ 350g+80g /
Tatar wołowy; 44,00
pikle / jajko przepiórcze / pieczywo / 100g+50g+50g /

ZUPY / 300 ml /
- Rosół z makaronem / gęsie żołądki; 20,00
- Zupa z podgrzybków; 27,00
włoszczyzna/ kasza pęczak / pianka śmietanowa
- Krem z pieczonej dynii; 27,00
pasztecik dyniowy / prażone ziarna

DANIE GŁÓWNE
- Policzki wołowe; 59,00
kluseczki dyniowe / dziki brokuł
/180g+150g+150g /
- Pierś z kaczki; 68,00
gołąbek z kaszą gryczną / puree dyniowe/ pomarańcza / 200g+150g+100g /
- Ragout z dzika; 52,00
warzywa z grzybami leśnymi / kasza pęczak / surówka z ogórka konserwowego
/170g +120g +120 g/
- Polędwiczka wieprzowa sous-vide; 58,00
gratin ziemniaczane / dziki brokuł /250g+150g+100g /
- Staropolski kotlet schabowy; 49,00
bratkartofle / kapusta zasmażana / 300g+150g+150g /
- Filet z kurczaka supreme; 49,00
zapiekane puree ziemniaczane z truflą / pieczone warzywa sezonowe / 250g+100g+100g /
- Łosoś z pieca; 69,00
pieczony ziemniak / duszone liście szpinaku /170g+150g+100g /

DANIA WEGETARIAŃSKIE
- Risotto z dynią / 350g /; 38,00
pieczarka brązowa / młody szpinak / grana padano
- Placki ziemniaczane ze szpinakiem; 42,00
suszone pomidory / ser pleśniowy / 200g + 100g /
        
SAŁATKI 
- Filet z pstrąga w płatkach kukurydzianych; 55,00
mix sałat / cebula czerwona / pomidorki cherry / ogórek konserwowy / dresing jogurtowo-szczypiorkowy /200g+100g+50g /
- Smażone kawałki kurczaka; 42,00
mix sałat / brązowa pieczarka / pomidor / kukurydza / cebula  /100g+100g+100g/

DANIA DLA DZIECI

- Paluszki z kurczaka; 30,00 
frytki lub kluski / surówka z marchewki
/ 120g+150g lub 200g+80g /
- Racuchy z jabłkiem (4 szt.); 25,00
sos dyniowo-pomarańczowy

ŚLĄSKIE SMAKI
- Pajda chleba ze smalcem i ogórkiem kiszonym; 15,00
/ 100g+80g+100g /
- Tradycyjny żurek śląski /400ml/; 25,00
ziemniaki/ biała kiełbasa/ jajko
- Grillowany krupniok; 29,00
z cebulką i panczkrautem/ kapusta z ziemniakami
/ 350g+200g /
- Rolada wołowa z farszem staropolskim; 65,00
kluski śląskie i tarte / czerwona kapusta z boczkiem
/ 180g+200g+150g+50g /

DESERY
- Klasyczne tiramisu; 26,00 
- Parfait chałwowe; 29,00
mus z owoców leśnych / ziemia jadalna
- Tarta śliwkowo-gruszkowa; 18,00
lody orzechowe


W każdą niedzielę zapraszamy na rodzinne obiady
- ZESTAW NIEDZIELNY; 75,00 
domowy rosół z makaronem , rolada wołowa z farszem
serwowana z jasnymi i ciemnymi kluskami oraz
modrą kapustą z boczkiem , ciastko firmowe 
/ 350 ml+180g+200g+150g+50g /


Serwis internetowy valdiclassic.pl nie zbiera w sposób automatyczny żadnych informacji, z wyjątkiem zawartych w plikach cookies. Polityka Prywatności