MENU GŁÓWNE
PRZYSTAWKI
- Krewetki na salsie / 120 g /; 42,00
szpinak / ananas / granat /10g+50g+20g /
- Tatar wołowy; 44,00
pikle / jajko przepiórcze / pieczywo / 100g+50g+50g /
/ 100g+50g+50g /
ZUPY
- Rosół z makaronem / gęsie żołądki; 20,00
- Krem z dyni; 24,00
prażone ziarna / grzanka ziołowa
- Francuska zupa cebulowa; 24,00
parmezan /grzanki
DANIE GŁÓWNE
- Ligawa wołowa z sosem grzybowym; 56,00
kluski jasne / bukiet warzyw z ziarnami /
/ 200g+200g+150g+100g /
- Staropolski kotlet schabowy; 44,00
bratkartofle / kapusta zasmażana / śmietana / 300g+150g+150g/
- Rolada z dzika z grzybami; 64,00
kluski tarte / ratatoile warzywne / 170g+150g+120g+50g /
- Stek z polędwicy wołowej; 94,00
pieczony ziemniak / warzywa grillowane / sos z zielonego pieprzu
/ 180g+150g+150g+50g /
- Pierś z kaczki konfit; 68,00
Puree pietruszkowe / buraczki zasmażane / 170g+120g+120g /
- Kurczak faszerowany kozim serem i suszonym pomidorem
pod ziołową kruszonką; 54,00
puree z dyni / kalafior z prażonym słonecznikiem / 200g+100g+120g /
- Łosoś z pieca z fetą; 69,00
pieczony ziemniak / szpinak duszony w śmietanie
/ 150g+150g+150g+50g /
DANIA WEGETARIAŃSKIE
- Risotto z dynią i gorgonzolą; 38,00
/ 350g /
- Placki ziemniaczane z sosem grzybowym; 35,00
/ 200g+100g /
SAŁATKI
- Krewetki w panco - 5 szt; 48,00
mix sałat / pomidor /ogórek /cebula czerwona/ dip z mango i jalapenio / 120g+150g+50g /
- Sałatka ze smażonym kurczakiem i pieczarkami; 42,00
mix sałat /cebula / pomidorki cherry / cebulka prażona /sos musztardowo – miodowy / grzanka / parmezan
/ 200g+150g+100g+50g /
DANIA DLA DZIECI
- Paluszki z kurczaka; 30,00
frytki lub kluski / surówka z marchewki
/ 120g+150g lub 200g+80g /
- Racuchy z jabłkiem; 27,00
konfitura dyniowa z pomarańczami
/ 200g+50g /
ŚLĄSKIE SMAKI
- Pajda chleba ze smalcem i ogórkiem kiszonym; 15,00
/ 100g+80g+100g /
- Tradycyjny żurek śląski /400ml/; 25,00
ziemniaki/ biała kiełbasa/ jajko
- Grillowany krupniok; 29,00
z cebulką i panczkrautem/ kapusta z ziemniakami
/ 350g+200g /
- Rolada wołowa z farszem staropolskim; 53,00
kluski śląskie i tarte / czerwona kapusta z boczkiem
/ 180g+200g+150g+50g /
DESERY
- Gruszki flambirowane z lodami czekoladowymi; 25,00
/ 150g+50g /
- Klasyczny krem brulle / 150g /; 23,00
- Tarta ze śliwkami i gałką lodów oraz śmietaną; 15,00
/ 130g+35g+50g /
W każdą niedzielę zapraszamy na rodzinne obiady
- ZESTAW NIEDZIELNY; 69,00
domowy rosół z makaronem , rolada wołowa z farszem
serwowana z jasnymi i ciemnymi kluskami oraz
modrą kapustą z boczkiem , ciastko firmowe
/ 350 ml+180g+200g+150g+50g /
PRZYSTAWKI
- Krewetki na salsie / 120 g /; 42,00
szpinak / ananas / granat /10g+50g+20g /
- Tatar wołowy; 44,00
pikle / jajko przepiórcze / pieczywo / 100g+50g+50g /
/ 100g+50g+50g /
ZUPY
- Rosół z makaronem / gęsie żołądki; 20,00
- Krem z dyni; 24,00
prażone ziarna / grzanka ziołowa
- Francuska zupa cebulowa; 24,00
parmezan /grzanki
DANIE GŁÓWNE
- Ligawa wołowa z sosem grzybowym; 56,00
kluski jasne / bukiet warzyw z ziarnami /
/ 200g+200g+150g+100g /
- Staropolski kotlet schabowy; 44,00
bratkartofle / kapusta zasmażana / śmietana / 300g+150g+150g/
- Rolada z dzika z grzybami; 64,00
kluski tarte / ratatoile warzywne / 170g+150g+120g+50g /
- Stek z polędwicy wołowej; 94,00
pieczony ziemniak / warzywa grillowane / sos z zielonego pieprzu
/ 180g+150g+150g+50g /
- Pierś z kaczki konfit; 68,00
Puree pietruszkowe / buraczki zasmażane / 170g+120g+120g /
- Kurczak faszerowany kozim serem i suszonym pomidorem
pod ziołową kruszonką; 54,00
puree z dyni / kalafior z prażonym słonecznikiem / 200g+100g+120g /
- Łosoś z pieca z fetą; 69,00
pieczony ziemniak / szpinak duszony w śmietanie
/ 150g+150g+150g+50g /
DANIA WEGETARIAŃSKIE
- Risotto z dynią i gorgonzolą; 38,00
/ 350g /
- Placki ziemniaczane z sosem grzybowym; 35,00
/ 200g+100g /
SAŁATKI
- Krewetki w panco - 5 szt; 48,00
mix sałat / pomidor /ogórek /cebula czerwona/ dip z mango i jalapenio / 120g+150g+50g /
- Sałatka ze smażonym kurczakiem i pieczarkami; 42,00
mix sałat /cebula / pomidorki cherry / cebulka prażona /sos musztardowo – miodowy / grzanka / parmezan
/ 200g+150g+100g+50g /
DANIA DLA DZIECI
- Paluszki z kurczaka; 30,00
frytki lub kluski / surówka z marchewki
/ 120g+150g lub 200g+80g /
- Racuchy z jabłkiem; 27,00
konfitura dyniowa z pomarańczami
/ 200g+50g /
ŚLĄSKIE SMAKI
- Pajda chleba ze smalcem i ogórkiem kiszonym; 15,00
/ 100g+80g+100g /
- Tradycyjny żurek śląski /400ml/; 25,00
ziemniaki/ biała kiełbasa/ jajko
- Grillowany krupniok; 29,00
z cebulką i panczkrautem/ kapusta z ziemniakami
/ 350g+200g /
- Rolada wołowa z farszem staropolskim; 53,00
kluski śląskie i tarte / czerwona kapusta z boczkiem
/ 180g+200g+150g+50g /
DESERY
- Gruszki flambirowane z lodami czekoladowymi; 25,00
/ 150g+50g /
- Klasyczny krem brulle / 150g /; 23,00
- Tarta ze śliwkami i gałką lodów oraz śmietaną; 15,00
/ 130g+35g+50g /
W każdą niedzielę zapraszamy na rodzinne obiady
- ZESTAW NIEDZIELNY; 69,00
domowy rosół z makaronem , rolada wołowa z farszem
serwowana z jasnymi i ciemnymi kluskami oraz
modrą kapustą z boczkiem , ciastko firmowe
/ 350 ml+180g+200g+150g+50g /