PRZYSTAWKI
- Siekany tatar z polędwicy wołowej; 35,00
marynowane kurki/ jajko przepiórcze/pikle
- Szparagi z wody z sosem serowym; 35,00
ZUPY
- Rosół z makaronem i gęsimi żołądkami; 15,00
- Tradycyjny żurek śląski; 16,00
ziemniaki/ biała kiełbasa/ jajko
- Krem ze szparagów z czosnkową grzanką; 25,00
DANIE GŁÓWNE
- Rolada wołowa z farszem staropolskim; 46,00
kluski śląskie i tarte /czerwona kapusta z boczkiem
- Polędwiczki wołowe duszone w jarzynach i czerwonym winie; 44,00
puree ziemniaczano-chrzanowe/ czerwona kapusta z boczkiem
- Staropolski kotlet schabowy; 39,00
bratkartofle / zasmażana kapusta
- Polędwiczka wieprzowa w szynce parmeńskiej; 46,00
pieczony camembert / warzywa sezonowe
- Karczek wieprzowy sous – vide; 44,00
pierogi z kaszą / szparagi grillowane / sos pieprzowy
- Pierś z kaczki; 44,00
kluski tarte / kapusta czerwona po alzacku
- Filet z kurczaka faszerowany borowikami i szpinakiem; 42,00
puree tymiankowe / warzywa gotowane / prażone ziarna
- Łosoś z pieca; 54,00
młode ziemniaki / szparagi z wody
- Szparagi z wody; 45,00
jajko w koszulce / szynka parmeńska/ sos serowy
DANIE WEGETARIAŃSKIE
- Makaron wegański; 35,00
pulpety vege/ pomidor/ szparagi/ ser Emilgrana
- Risotto z borowikami; 27,00
młody szpinak / pomidorki cherry
SAŁATKI
- Sałatka z grillowanymi krewetkami; 38,00
mix świeżych sałat / oliwki/ świeże warzywa
- Sałatka z kurczakiem w panco; 35,00
mix świeżych sałat z sosem vinaigrette /pomarańcza / granat
orzechy włoskie
DANIA DLA DZIECI
- Paluszki z kurczaka; 25,00 zł
frytki lub kluski / surówka z marchewki
- Naleśniki z serem; 18,00 zł
W każdą niedzielę zapraszamy na rodzinne obiady
ZESTAW I – TRADYCYJNA ŚLĄSKA PROPOZYCJA; 59,00
domowy rosół z makaronem , rolada wołowa z farszem
serwowana z jasnymi i ciemnymi kluskami oraz
modrą kapustą z boczkiem , ciastko firmowe , kompot
ZESTAW II – MENU ZAMIENNE; 49,00
Dzięki temu menu zawsze można u nas posmakować czegoś nowego
- Siekany tatar z polędwicy wołowej; 35,00
marynowane kurki/ jajko przepiórcze/pikle
- Szparagi z wody z sosem serowym; 35,00
ZUPY
- Rosół z makaronem i gęsimi żołądkami; 15,00
- Tradycyjny żurek śląski; 16,00
ziemniaki/ biała kiełbasa/ jajko
- Krem ze szparagów z czosnkową grzanką; 25,00
DANIE GŁÓWNE
- Rolada wołowa z farszem staropolskim; 46,00
kluski śląskie i tarte /czerwona kapusta z boczkiem
- Polędwiczki wołowe duszone w jarzynach i czerwonym winie; 44,00
puree ziemniaczano-chrzanowe/ czerwona kapusta z boczkiem
- Staropolski kotlet schabowy; 39,00
bratkartofle / zasmażana kapusta
- Polędwiczka wieprzowa w szynce parmeńskiej; 46,00
pieczony camembert / warzywa sezonowe
- Karczek wieprzowy sous – vide; 44,00
pierogi z kaszą / szparagi grillowane / sos pieprzowy
- Pierś z kaczki; 44,00
kluski tarte / kapusta czerwona po alzacku
- Filet z kurczaka faszerowany borowikami i szpinakiem; 42,00
puree tymiankowe / warzywa gotowane / prażone ziarna
- Łosoś z pieca; 54,00
młode ziemniaki / szparagi z wody
- Szparagi z wody; 45,00
jajko w koszulce / szynka parmeńska/ sos serowy
DANIE WEGETARIAŃSKIE
- Makaron wegański; 35,00
pulpety vege/ pomidor/ szparagi/ ser Emilgrana
- Risotto z borowikami; 27,00
młody szpinak / pomidorki cherry
SAŁATKI
- Sałatka z grillowanymi krewetkami; 38,00
mix świeżych sałat / oliwki/ świeże warzywa
- Sałatka z kurczakiem w panco; 35,00
mix świeżych sałat z sosem vinaigrette /pomarańcza / granat
orzechy włoskie
DANIA DLA DZIECI
- Paluszki z kurczaka; 25,00 zł
frytki lub kluski / surówka z marchewki
- Naleśniki z serem; 18,00 zł
W każdą niedzielę zapraszamy na rodzinne obiady
ZESTAW I – TRADYCYJNA ŚLĄSKA PROPOZYCJA; 59,00
domowy rosół z makaronem , rolada wołowa z farszem
serwowana z jasnymi i ciemnymi kluskami oraz
modrą kapustą z boczkiem , ciastko firmowe , kompot
ZESTAW II – MENU ZAMIENNE; 49,00
Dzięki temu menu zawsze można u nas posmakować czegoś nowego