Gęsina Św. Marcina









Gęsina na św. Marcina
11-19 listopada

 

Mus z gęsiej wątróbki podany z konfiturą z czerwonej cebuli na chrupiącej grzance – 18,00 zł

***

Esencjonalny bulion serwowany z pierożkami nadziewanymi gęsiną (pierożki z mąki orkiszowej, mięso gęsie i żurawina) – 15,00 zł

***

 Pierś z gęsi confit podana z dyniowo – ziemniaczanym puree i białą kapusta duszoną w śmietanie z boczkiem i kminkiem - 59,00 zł

Gęsie udko pieczone z majerankiem i jabłkami podane z czerwoną kapustą z suszonymi morelami oraz pierogami

nadziewanymi kaszą gryczaną - 55,00 zł

***

Chrupiące racuszki z jabłka i dyni  z konfiturą dyniową pachnącącynamonem, kardamonem i goździkami – 16,00 zł

Śliwki flambirowane na polskiej śliwowicy z dodatkiem lodów waniliowych w cieście – 17,00 zł 

Sernik pieczony z suszonymi śliwkami i mleczkiem kokosowym na spodzie z solonych krakersów i orzechów – 12,00 zł

***

Do dań polecamy:

Wino białe i czerwone 12 e mezzo Varvaglione  10,00 zł kieliszek/45,00 zł butelka

Jägermeister 25ml – 5,00 zł

 

Powrót do strony głównej Do góry